Je Hoeft Niet Heel De Wereld Aan Te Kunnen – Claim Je Plek En Ontdek Je Eigen Kracht!


Vroeger dacht ik dat ik niets kon. Ik geloofde er heilig in. Zo heilig zelfs, dat toen het pesten begon op de middelbare school ik er niet eens van opkeek: natuurlijk hadden de pestkoppen gelijk en kon ik niks. Uiteraard was ik waardeloos en had ik geen recht van zijn. Ik snapte het helemaal. En schikte me ernaar.

Langzaam zakte ik dieper weg in een depressie, die, paradoxaal genoeg, pas echt goed doorzette toen ik ging studeren en het pesten in één klap ophield.

Want waar mijn negatieve zelfbeeld eerst nog constant en van alle kanten werd bevestigd, kreeg ik plotsklaps enkel positieve reacties op mijn zijn. En dat ging er bij mij niet in. Hoe kon ik nou in een paar weken tijd van oliedom, superlelijk en minderwaardig tot knap, slim en waardevol zijn uitgegroeid? De nieuwe mensen om mij heen waren gek en zagen het gewoon totaal verkeerd, was mijn conclusie.

Ik geloofde dat de wereld waarin ik leefde simpelweg bestond en dat ik er nul invloed op had. Dat ik te klein, te nietig, te onbenullig was om het leven te veranderen, omdat het leven te groot was voor mij om aan te kunnen.

Pas toen ik zo ver in de put was beland dat ik niet eens meer het zonlicht binnen kon zien schijnen, vond ik de kracht om omhoog te klimmen. Met de volle overtuiging dat het allemaal toch niets uitmaakte: als ik bleef zitten zou mijn wereld niet mooier worden en als ik tijdens het klimmen zou vallen, ook niet. Dan was ik terug bij af.

Maar als ik per ongeluk wél de rand van de put zou bereiken, wie weet wat ik dan zou vinden!

Tijdens die lange en moeizame weg omhoog leerde ik mezelf van hele andere kanten kennen.

Dat ik niet alleen keihard tegen mezelf kan zijn, maar dat deze meedogenloosheid ook perfect kan dienen als onuitputbaar doorzettingsvermogen, zeker wanneer opgeven erg verleidelijk klinkt.

Dat ik dan slechts een klein onderdeeltje ben van een grote wereld waarin ik misschien niet zoveel invloed heb, maar dat ik wel veel invloed heb op mijn eigen wereld. Dat ik mijn eigen keuzes kan en mag maken. En dat het zoveel meer oplevert om positieve beslissingen te nemen dan om weg te zakken in het negatieve. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn omgeving.

En dat ik tot zoveel meer in staat ben dan ikzelf (of die pesters van de middelbare school) ooit had gedacht!

Je krijgt maar één leven. En hoewel er altijd invloeden zullen zijn van buitenaf, mag je je eigen keuzes maken, je eigen weg volgen en je eigen ding doen. Daarin sta je helemaal vrij! Ook al roept iedereen dat je het fout hebt: er is maar één jij en jij mag je hart volgen, waar het je ook naartoe leidt.

Het leven is een avontuur en jij bepaalt de richting. Je hoeft niet heel de wereld aan te kunnen, enkel het plekje op de wereld dat jij inneemt.

Ook op zoek naar hoe jij je eigen kracht kunt vinden? Vraag een gratis intake aan en wie weet kan ik je daarbij helpen! (info@spijkerscoaching.nl)