100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent Header

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 71 t/m 80

Ontdek hoe geweldig je écht bent

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 71 t/m 80
100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 71 t/m 80

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent
• Reden 71 t/m 80 •

Whoop! Van de 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, Reden 71 t/m 80 al. We gaan lekker! 🙂 Ben jij al overtuigd van jezelf? En hoe fantastisch jij bent? In de blogpost van vandaag vind je sowieso 10 nieuwe redenen waarom jij geweldig bent. Lees dus snel verder!


100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, Reden 71 t/m 80 staan vandaag voor je klaar!

Hieronder lees je 10 nieuwe redenen in deze lijst waarom jij geweldig bent. Geloof je me (nog) niet? Lees dan snel verder!

En vergeet niet om ook alle andere redenen terug te lezen, als je dat nog niet hebt gedaan.

Of nog beter: meld je aan voor mijn blog, dan ontvang je 1x per week alle nieuwe berichten zó in je inbox en mis je nooit meer iets – zoals bijvoorbeeld een reden waarom jij geweldig bent 😉

Van de 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, is dit reden 71 t/m 80:

 

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent
• Reden 71 t/m 80 •

71: Je Bent Netjes (Geordend)

Jij hebt jouw manieren om dingen op te bergen, te rangschikken én… te vinden. Alles heeft bij jou een vaste plaats en of een ander jouw “systeem” nu doorziet of niet, maakt niets uit. Jij snapt het. Je bent ook zelden iets kwijt en als je een boekhouder hebt, is die erg blij met jou. Want overzichtelijk, ordelijk en ongelofelijk geweldig, dat ben jij!

72: Je Maakt Excuses Als Dat Nodig Is

“Sorry seems to be the hardest word”, zong Elton John eens. En misschien is dat zo, maar jij zegt het toch wanneer het nodig is. Soms heb je er misschien wat langer de tijd voor nodig, maar als jij iemand een excuus moet maken, dan doe jij dat. Omdat jij begrijpt: sorry goes a long way (Tori Kelly). Misschien maak je er niet alles goed mee, maar dat ene woordje van 5 letters kan wel veel betekenen – zowel voor de ander als voor jou.

73: Alles Aan Jouw Lijf Hoort Bij Jou. En Pást Bij Jou!

Geen enkel lijf is perfect, want wat is perfect? Maar het jouwe komt wel akelig dicht in de buurt ervan! 😉 Want het past bij jou, het dient jou, het is in al zijn geheel van jou. Het IS jou. En het past ook bij je, want jij zorgt goed voor jezelf (reden #21). Soms mopper je er misschien op, maar over het algemeen ben je blij met je lijf. Met hoe het werkt en hoever het je heeft gebracht.

74: Je Bent Dankbaar

Jij kent het geheim: niet liefde, maar dankbaarheid is de meest krachtige emotie. Die kan je alle bergen op je pad helpen overwinnen, want wie dankbaar is voor het verleden kan de toekomst met een vrij hart tegemoet zien. Daarom zoek je elke dag naar iets waar je dankbaar voor bent en dit vind je vaak in de kleinste dingen: een lief woordje van een familielid. Een straaltje zon. Een lekkere kop thee. Dankbaar zijn voor wat je hebt is een belangrijke reden waarom jij geweldig bent.

75: Je Beschikt Over Een Goede Zelfkennis

Ken uzelf, zei Socrates eens (of hij schreef het). En jij doet dat. Ja, je gebruikt die kennis ook om op jezelf te mopperen, maar eigenlijk is dat niet nodig. Want jij kent jezelf goed genoeg om te weten dat je altijd je best doet; elke dag weer probeer jij de beste versie van jezelf te zijn. Je weet waar je goed in bent, al verstop je dat nog weleens voor anderen, en ook waar je minder goed in bent. En je weet: alles wat je nu nog niet kunt, kun je leren. En die (zelf)kennis maakt van jou een geweldig mens!

76: Je Zult Een Ander Nooit Opzettelijk Kwetsen

Respectvol en vriendelijk als jij bent, is het nooit je doel om een ander opzettelijk te kwetsen. Maar ook als jij boos bent of zelfs wraaklustig, houd je je in. Omdat je weet dat die ander de moeite niet waard is om terug te pakken. Je behandelt anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Daar hoort kwetsen niet bij, dus dat deel sla jij over. En daar is meer kracht en moed voor nodig dan voor iemand uit woede pijn doen.

77: Je Hebt Een Goede Mensenkennis

Ja, jij kent jezelf goed. Maar je hebt ook een soort antenne ontwikkeld waardoor jij in no time feilloos iemand anders weet in te schatten. Dat beeld kan en zal je bijschaven als dat nodig is, maar het is overduidelijk dat jij over een immense mensenkennis beschikt. Dat heeft heus niet iedereen! En daarom maakt dit jou mede zo geweldig.

78: Je Bent Goed Met Kinderen, Dieren En/Of Ouderen

Wat precies de reden is, weet je niet, maar jonge kinderen, dieren en/of ouderen vinden jou vaak te gek! Misschien omdat je even gek met ze doet, ze respecteert omdat ze een deel zijn van de natuur (zie ook reden 80) of omdat je ze een luisterend oor biedt. Hoe dan ook, jij hebt een soort onzichtbare aantrekkingskracht op één, twee of zelfs alle drie deze groepen. Geweldig toch!?

79: Jij Kunt Overal Een Positieve Draai Aan Geven

Overkomt jou tegenslag, dan kun je je best eventjes in de put voelen zitten. Maar niet te lang, want jij weet dat je daarmee helemaal niets opschiet! Bovendien ben jij praktisch (reden #51) en hou jij van aanpakken. Met andere woorden (namelijk die van Maya Angelou): als jij iets niet leuk vindt, verander jij het. En als je het niet kunt veranderen, dan verander jij je houding.

80: Je Respecteert De Natuur En Je Omgeving

Er zijn geen handen nodig om het aantal mensen te tellen dat ooit heeft gezien hoe jij afval op de grond gooide. Want die zijn er niet. Omdat jij zoiets nooit doet. Jij ergert je eerder aan afval op de grond dan dat je bij zou dragen aan dat probleem. Sterker nog, elke Nationale Opruimdag ben jij van de partij met je prikstok en afvalzak om te helpen de wereld – jouw wereld – wat schoner te krijgen. En dat is nog maar één voorbeeld, want jij bent zo geweldig dat je altijd rekening houdt met de natuur.

En dat waren ze alweer, de 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, Reden 71 t/m 80!

Volgende week vind je hier weer 10 nieuwe redenen.

Want hoewel het einde in zicht komt, zijn we er natuurlijk nog niet.

En ik ga door tot de 100.

Zodat jij straks 100 unieke redenen hebt om te erkennen dat jij geweldig bent!

 

Liefs Samantha 2021

Lees ook de vorige redenen:
41 t/m 50
51 t/m 60
61 t/m 70
Alle Redenen

En volg me via:
PinterestWordPress


Author Bio Box Samantha Spijkers