100 Tips Voor Persoonlijke Groei Header

100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 21 t/m 30

Ontdek hoe geweldig je écht bent

100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 21 t/m 30
100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 21 t/m 30

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 21 t/m 30

Het is maandag, 16.01u en dus tijd voor tips! 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 21 t/m 30, welteverstaan. Zodat jij aan de slag kunt met jezelf en je eindelijk de persoon kunt worden die je altijd al wilde zijn – en in je hebt.


100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 21 t/m 30

Zelf vind ik persoonlijke groei een prachtig begrip: in principe groeien we van nature al automatisch. Elke dag leer je immers bij.

Er bewust bij stilstaan is echter niet iets wat iedereen zomaar doet. De meeste mensen rollen simpelweg verder in hun leven, omdat dat nu eenmaal vaak zo gaat.

Maar jij niet!

Jij bent hier, deze tips aan het lezen, omdat je waarschijnlijk juist heel erg bewust bezig bent met wie jij bent. En wie je wilt worden.

En natuurlijk met hoe je dat doet.

Dus speciaal voor jou vul ik vandaag het lijstje aan tot 30 met de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 21 t/m 30:

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 21 t/m 30

21: Ga Denken

In ons hoofd zitten de vragen. Vragen die ons verder helpen, zoals: “Wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik bereiken? Wat raakt mij diep? Wat zijn belangrijke dingen in mijn leven?” Als je je nooit iets afvraagt, dan kun je ook nooit uit jezelf iets bijleren, wijzer worden en daardoor groeien. Ga dus lekker in je hoofd rondneuzen en ga op zoek naar alle vragen over jezelf en jouw leven die je daar tegenkomt.

22: Ga Voelen

Als de vragen in ons hoofd zitten, dan zitten de antwoorden in ons hart. Beredeneren is leuk, over-analyseren niet. Voor je dus in de valkuil valt (of om je eruit te helpen als je er al inzit) van alleen maar denken: ga voelen. Waar word je blij van? Of juist verdrietig of boos? Er is geen betere manier om te achterhalen of iets bij jou past, dan het aan je hart te vragen. Als die er sneller van gaat kloppen dan is dat het sterkste teken dat dit bij jou past. Jouw hart is jouw kompas. En dat klopt altijd.

23: Neem Kleine Stapjes (Liever Dan Te Groot)

Ben je net als ik, dan is dit echt een goede tip voor je. Ik heb namelijk vaak de neiging om te veel hooi op mijn vork te nemen, omdat ik te snel wil. Ik neem te grote stappen in mijn persoonlijke groei. Wat doe je daaraan? Nou, maak de stapjes kleiner! Je kunt beter 10 kleine stapjes zetten in een week dan 1 grote stap per dag. Is je stapje naar je doel namelijk té klein, dan kun je er altijd eentje bijzetten. Maar is hij te groot, dan blijf je halverwege hangen. Kleiner is dus beter, want daarmee groei je sneller.

24: Bedenk Wat Jou Tegenhoudt

Waar ben je bang voor? Waarom doe je niet wat je eigenlijk zou willen doen? Het enige wat tussen jou en je ultieme droomleven staat, zijn jouw eigen angsten. Zoek dus uit wat jou tegenhoudt en doe het dan alsnog. Er is namelijk maar één remedie tegen angsten overwinnen en dat is diep ademhalen, je ogen dichtdoen en er keihard voor gaan. Dwars door je angst heen. Want alleen zo kom je waar je wilt zijn. Als jij weet wat je tegenhoudt, kun je een plan van aanval bedenken, waarmee je je angsten overwint en jouw persoonlijke groei een megasprong maakt!

25: Zoek Een Persoonlijke Cheerleader

Je hoeft niet altijd alles alleen te doen. Er zijn vast mensen in je omgeving die net zo hard in jou geloven als jijzelf. Zoek iemand die, als jij het even zwaar hebt, jou weet op te beuren, te inspireren en te motiveren om alsnog door te zetten. Misschien kunnen jullie elkaar hierbij zelfs helpen! Een persoonlijk vangnet is een belangrijke bonus binnen persoonlijke groei, want het stimuleert jou om niet zomaar op te geven.

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 21 t/m 30

26: Erken Je Minder Sterke Kanten

Tsja, weet je: ze zijn er nu eenmaal. We hebben ze allemaal en daar doe je niets aan. Hoe meer je jouw “slechte kanten” probeert weg te duwen, des te harder ze terug zullen komen. Beter, slimmer én makkelijker is dus om ze te erkennen. Erken dat je bijvoorbeeld ongeduldig bent, onzeker of eigenwijs (of alle 3). Het geeft niet: het hoort bij jou. Jij was jezelf niet zonder deze eigenschappen, wees dus dankbaar dat ze een deel van jou zijn. Ze maken jou compleet. Dit inzien alleen al is een flinke stap qua persoonlijke groei.

27: Zet Je Talenten In

Natuurlijk heb jij ook meer dan genoeg goede eigenschappen! Dingen die je goed kunt, waar je in uitblinkt, waar anderen bij jou naar opkijken. Misschien kun je goed luisteren, zit je vol compassie of is jouw doorzettingsvermogen niet kapot te krijgen. Zet alles waar jij goed in bent in om jouw doelen te bereiken. Je hebt jouw talenten immers niet voor niets gekregen: ze gaan je helpen te bereiken wat jij écht wilt doen in je leven! Maak een lijstje van jouw talenten en ga ze (bewust) meer gebruiken om je doelen te bereiken. Persoonlijke groei gegarandeerd.

28: Zoek Medestanders

Je bent nooit de enige die ergens mee worstelt, al vertellen we onszelf vaak het tegenovergestelde. Loop je vast, ergens tegenaan of wil je gewoon eens sparren met iemand die óók bezig is met persoonlijke groei? Er zijn tal van (online) groepen waar mensen tips en verhalen uitwisselen. Als je je eenzaam voelt op je pad naar zelfontplooiing is het geen slecht idee om andere mensen te zoeken die hetzelfde ervaren. Ze zijn er, echt waar! Je hoeft het dus nooit helemaal alleen te doen als je dat niet wilt.

29: Leer Van Rode Draden

Met stip op 1 de leukste opdracht die ik coachees meegeef: de biografie. Rode draden ontdekken in je leven tot nu toe. En ze zijn er altijd! Altijd weer ontdekken we terugkerende thema’s, levenslessen uit de jeugd en kwaliteiten die stiekem altijd al aanwezig bleken. Wat zijn jouw rode draden? Welke thema’s kwamen en komen telkens opnieuw in je leven terug? Hoe ga jij daarmee om? Hoe overwin jij tegenslagen, wat doe je als er iets naars gebeurt? En wat als er iets geweldigs gebeurt? Vind de rode draden in jouw leven en ontdek hoeveel geweldiger jij altijd al was dan je zelf dacht. Leer van je eigen verleden en groei daar vandaag mee uit tot een nog mooier mens

30: Wat Je Nog Niet Kunt, Kun Je Leren

Volgens mij is de basisdefinitie van groei dat je meer ruimte inneemt dan je tot nu toe deed. En in termen van persoonlijke groei dat je comfortzone grotere afmetingen krijgt, zodat jij je in meerdere situaties dan eerst op je gemak voelt. De enige manier om je comfortzone te vergroten is dingen doen die je nu nog niet doet. En alles wat nieuw is, is onhandig. Vaak doe je dat niet meteen in 1x goed. Maar: alles valt te leren. Zolang je volhoudt en leert van je fouten, valt alles te leren. Laat jezelf dus nooit wijsmaken dat je iets nooit zult kunnen, want dat is onzin. Jij kan alles. Maar sommige dingen moet je gewoon eerst nog leren.

Persoonlijke groei is serious business, weet je. Als je er serieus mee aan de slag gaat, wil ik ook dat je het serieus goed aanpakt!

Hopelijk helpen deze tips je verder op je pad naar persoonlijke groei.

Zoals de term al zegt is het wel een persoonlijk dingetje: een ander kan jou dus nooit vertellen hoe je wat moet doen, of wat je moet doen. Dat is altijd aan jou.

Deze tips zijn daarom bedoeld als leidraden en niet als keiharde richtlijnen hoe het moet (want aan moeten doen we niet, weet je nog? 😉). Gebruik wat je ervan kunt gebruiken en laat de rest lekker los.

Zo kom jij het verste in jouw leven.

En groei jij het hardst.

Liefs Samantha 2021

Welke tip had jij net even nodig?

Lees Alle Tips Voor Persoonlijke Groei

Of doe de
Gratis Onzekerheidscheck
Author Bio Box Samantha SpijkersVolg me via:
PinterestWordPress