Mount Robson (groot)

MINDER MOETEN, HOE DAN!? » 5 Tips Om Minder Te Moeten & Meer Te Mogen

Niks Moet Niksen Mag (ONBEKEND)
Niks moet, niksen mag – ONBEKEND

September gaat over minder moeten, meer mogen, maar HOE doe je dat precies? In deze korte presentatie geef ik je 5 tips die prima werkten voor mij – en misschien ook wel voor jou!

Splitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten

Spijkers Blogging - Niets Te Verbergen

» MINDER MOETEN, MAAR HOE DAN?

Deze maand is het thema op Spijkers Blogging minder moeten, meer mogen en dat is natuurlijk heel leuk en zo… Maar HOE doe je dat nu precies? In het onderstaande presentatiefilmpje geef ik je 5 simpele tips! Tips die mij persoonlijk goed hebben geholpen en jou misschien ook helpen om meer te mogen.

Liever tekst? Lees dan verder, want hieronder vat ik de belangrijkste punten uit het filmpje voor je samen!

 

» MINDER MOETEN, MIJN 5 TIPS:

Sommige tips zul je misschien al kennen, andere niet. Deze 5 dingen hebben mij goed geholpen om het gevoel van moeten los(ser) te laten en meer te mogen.

Heb jij hier ook moeite mee? Ga dan aan de slag met deze tips en laat me weten of ze voor jou ook goed werken!

#1: Maak Van Moeten Willen
Je hoofd plakt een bepaald gevoel aan bepaalde woorden. Door een ander woord te kiezen, kun je vaak een vervelend gevoel dat daarbij hoort veranderen in iets positiefs. Maak van “ik MOET” eens “ik WIL” of: “ik KIES ERVOOR OM…” en ervaar meteen hoe anders jij tegen bepaalde taken aankijkt!

#2: Minder Plannen = Meer Doen
Hoe voller jouw agenda, des te voller is je hoofd. Door minder in te plannen hou je ruimte om meer te doen, zo simpel is het. Je kunt ervoor kiezen een volle dag in te plannen waarin je heel veel “moet” doen om alles af te krijgen of je kiest ervoor de lat wat lager te leggen en houdt lekker veel ruimte om veel extra’s te “mogen”. De keuze is aan jou.

 

#3: 70 Is Het Nieuwe 100
Ook perfectionist? Ga eens op 70% van je eigen kunnen zitten, dat staat gelijk aan de 100% van een niet-perfectionist. Ja, dat is even onwennig, maar je zult merken dat je prima functioneert en opeens tijd overhoudt! Tijd om, bijvoorbeeld, te genieten. Ik noem maar wat 😉

#4: Leg Je Prioriteiten Klaar
Heb jij moeite met je taken indelen? Ben je altijd te veel aan het doen of kom je niet toe aan wat belangrijk is? Maak dan eens gebruik van onderstaand schema en in no time heb jij je prioriteiten duidelijk, geordend én tastbaar. Uit je hoofd, op papier. En voor je het weet moet je minder van jezelf en mag je meer!

Eisenhower-Coveymatrix
Deel je taken onder in 4 kopjes en stel zo je prioriteiten duidelijk volgens de Eisenhower-Coveymatrix

#5: Please Minder, Geniet Meer
Altijd bezig voor een ander? Kom jijzelf op de laatste plaats? Blijft jouw werk liggen omdat dat van een ander voorgaat? WAAROM? Wat levert dat jou op? Leer kiezen voor jezelf op de momenten waarop dat de juiste keuze is. Jouw werk is ook belangrijk! Iemand anders helpen is prima, maar niet als het ten koste gaat van jezelf.

» MINDER MOETEN, ZO DUS!

Dingen moeten van jezelf is een keuze die je maakt. Maar… Dat is minder mogen ook. Gun jezelf dus de keuze om minder te moeten en meer te mogen en ga aan de slag met deze tips, zodat ook jij straks meer tijd en ruimte hebt om te genieten van je leven. En meer rust hebt in je hoofd.

En als je er toch even moeite mee hebt, kijk dan gerust dit filmpje terug.

Al moet je niets, natuurlijk 😉

 

Spijkers Blogging Signature Liefs, Samantha
Samantha Spijkers Blogging Signature Met Info En Link

Wat doe jij om minder te moeten van jezelf? Laat het me weten in een reactie! ↓↓Splitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten

Lees ook: Wekelijkse Wijsheid Op Dinsdag

» volg me via pinterest «