70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Header Groot

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 1 t/m 10

Ontdek hoe geweldig je écht bent

70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 1 t/m 10
70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 1 t/m 10

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 1 t/m 10 •

Soms heb je het gewoon even nodig: iets om je op te vrolijken. Daarom geef ik je vandaag van de 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 1 t/m 10. Elke week, tot aan 70 manieren, gaat gepaard met vrolijke muziek, een motiverend filmpje, een inspirerend citaat en natuurlijk enorm veel tips!

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 1 t/m 10 •

Wat kan ik zeggen? Ik hou van lijstjes!

En ik hou van mensen opvrolijken, dus tsja… Dat is 1+1.

Of win-win.

Enfin, vanaf nu geef ik je elke week 10 nieuwe manieren om jezelf direct mee op te vrolijken, altijd met muziek, video en een citaat waar je (hopelijk) gemotiveerd door raakt.

Totdat we bij de 70 zijn.

Want 70 manieren om jezelf direct op te vrolijken = geen reden meer om jezelf ooit nog lang down te voelen!

Hieronder vind je manier 1 t/m 10:

 

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 1 t/m 10 •

1: Leg Die Stomme Telefoon Weg!

Oké, eerlijk is eerlijk: lees eerst even dit lijstje door en leg dan die stomme telefoon weg! Zet je tablet of computer uit en laat alles online even voor wat het is: een ver van je bed show. Het echte leven speelt zich niet af op een elektronisch apparaat, maar om je heen. Sociale media kunnen leuk zijn, maar ook vreselijk verslavend! En deprimerend: het kan al snel lijken of het leven van je online vrienden veel leuker is dan dat van jou. Laat je niet gek maken, sluit af dat scherm en ga leven! Écht ervaren. Kun je er later altijd nog over posten 😉

2: Chocolade (Of Iets Anders Lekkers)

Dit behoeft eigenlijk geen uitleg, of wel? Oké, vooruit: als je geen chocolade lust of ergens anders dol op bent, trakteer jezelf dan eens extra op dat wat je het liefste snoept. Ik zeg niet dat je er meteen hele tabletten, bakken, zakken of andere verpakkingen van weg moet werken, maar een extra stukje kan echt geen kwaad. Zeker niet als je daar ook extra van geniet! Bij mij is het chocolade, maar misschien hou jij wel van koekjes, chips of komkommer. Mij om het even. Zie het als beloning: je baalt, maar je zet toch maar lekker door. Even rust, even genieten. Dat mag best.

3: Love Today:

Dit nummer op repeat en na max 4x “dum-da-da-die-da” ik automatisch mee!

4: Wees Geïnspireerd Door:

“Life Is 10% What Happens To You And 90% How You React To It”

• Charles R. Swindoll •

5: Ga Naar Buiten

Direct nadat je je telefoon hebt weggestopt, trek je een paar lekker zittende schoenen aan en eventueel een jas en ga je eropuit. Who cares als het regent: daar zijn paraplu’s voor uitgevonden! Een ommetje van 20 minuten per dag (ja, ik ken de app) doet al wonderen voor je mentale gesteldheid – en bewegen in de frisse buitenlucht zal je ook geen kwaad doen. Maak die endorfinen (gelukshormoon) maar vrij door lekker door te stappen!

6: Knuffel Een Dier

Niet gelogen: er bestaan “ziekenhuisdieren” die ingezet worden om zieke mensen op te fleuren. Konijnen, honden, cavia’s, zelfs paarden! Het is dus helemaal niet zo gek als ik stel dat je een dier kunt knuffelen om jezelf op te vrolijken. Misschien heb je wel een huisdier dat je even extra aandacht kunt geven of ken je iemand met een huisdier dat je mag aaien. Anders is een tripje naar een kinderboerderij of asiel een optie.

7: Knuffel Een Mens

Ben je niet zo van de dieren of knuffel je liever iets anders? Knuffelen an sich is al een goede manier om je wat veiliger, geliefder en geborgen te voelen. Iets met babytijd en zo. Enfin: grijp je partner, familielid of vriend/vriendin eens goed vast en je voelt je direct stukken beter. Fun fact: Noren knuffelen elkaar met hun hoofd op de linkerschouder van de ander, zodat hun harten als het ware elkaar aanraken. Schijnt dé manier te zijn. There’s only one way to find out… 😉

8: Lach Om Dit Filmpje:


Deze man heeft “dingen afzeiken” tot kunst verheven. Ik daag je uit om NIET te lachen – onmogelijk!

9: Knuffel Een Boom

Ja, het staat er echt! Ik weet (uit ervaring) dat andere mensen of dieren knuffelen niet aan iedereen is besteed. Misschien ben jij ook zo. Dan is dit nog een oplossing. En nee, ik ben niet gek: alles in de natuur leeft (ik praat ook tegen mijn plantjes, remember?). Dus het is niet zo’n gek idee om eens een boom vast te grijpen en die oerkracht te voelen waaruit wij allemaal bestaan. Bomen knuffelen is niet raar, ertegen praten ook niet. Pas als ze terug praten, moet je je zorgen maken… 😉

10: Knuffel Jezelf

Nee: ik ben écht niet gek! Heb je nooit van “zelfcompassie” gehoord? Begripvol naar jezelf toe zijn? Jezelf behandelen alsof je je eigen beste vriend(in) bent? Wil je geen dier, ander mens of boom knuffelen, sla dan eens simpelweg je armen om jezelf heen – lekker stevig. Af en toe heb je dat nu eenmaal nodig. Opluchting en je direct meer opgevrolijkt voelen liggen binnen handarmbereik!

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 1 t/m 10 •

Ik geef toe: het was een hoop geknuffel deze week. Die kun je trouwens ook gebruiken om te knuffelen, mocht je nog ergens knuffels hebben rondslingeren 😉

Het punt is dat je vaak meer kunt doen dan je denkt om weer in een beter humeur te komen.

Maar… Als je je echt rot voelt, mogen de emoties die je dan ervaart er ook zijn. Stop ze niet weg, dat is ongezond. Geef ze de vrijheid om even rond te waren.

Even.

Want ze mogen niet de overhand krijgen en je dagenlang (of langer!) een down gevoel geven.

Als dat dreigt te gebeuren, heb je met de 70 Manieren Om Je Direct Op Te Vrolijken, Manier 1 t/m 10 al voldoende inspiratie om te starten, zodat je in no time weer de vrolijke persoon wordt die je in je hebt!

 

Liefs Samantha 2021

Lees Alle Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken

Lees ook eens:
Doe De Gratis (En Supersnelle) Onzekerheidscheck!
Author Bio Box Samantha SpijkersOf volg me via:
PinterestWordPress