70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Header Groot

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 21 t/m 30

Ontdek hoe geweldig je écht bent

70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 21 t/m 30
70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 21 t/m 30

70 Manieren Om Jezelf Direct op Te Vrolijken
• Manier 21 t/m 30 •

Zit je er even doorheen? Geen nood! Met deze 70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 21 t/m 30 voel jij je zó weer stukken beter! Met vandaag erbij zitten we al bijna op de helft. Voel jij je al vrolijker? Als het antwoord daarop ‘nee’ is, lees dan snel verder:


70 Manieren Om Jezelf Direct op Te Vrolijken
• Manier 21 t/m 30 •

Ik blijf het zeggen: jezelf eventjes down voelen is prima. Je kunt namelijk niet altijd vrolijk en blij en gelukkig zijn.

Maar het is niet oké om in je ellende te blijven zwelgen. Eventjes mag, maar uiteindelijk zul je toch de draad weer op moeten pakken.

Om je daarbij te helpen bied ik je 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken, met vandaag Manier 21 t/m 30:

 

70 Manieren Om Jezelf Direct op Te Vrolijken
• Manier 21 t/m 30 •

21: Kijk Een Horrorfilm

Het hoeft geen bloederige, ledematen-verliezende doodenge film te zijn waar je nachtmerries van krijgt. Maar een jaren ’80 slasher (van het type: 10 mensen gaan een bos in, 1 komt er weer uit) doet het vaak goed (bij mij). Waarom? Omdat het heerlijk is om, als jij je rot voelt, te zien hoe fictieve personages in een slap verhaal, met matig acteerwerk en slechte special effects moeten vechten voor hun fictieve leven. Daar knapt een mens nou écht van op: eventjes je eigen zorgen vergeten door de uitzonderlijke, onrealistische zorgen van de mensen op tv. Jij blij dat je op de bank zit en niet in de film 😉

22: Bezoek/Bekijk Een Concert Van Je Favoriete Artiest

Langzaamaan komt het weer op gang. Ik las dat Ed Sheeran bijvoorbeeld weer naar Nederland komt. Met zo’n grote naam die aan het touren is geslagen, volgen er vast meer en meer. Of je nou van bekende namen houdt of van wat minder bekende artiesten: ga eens op zoek naar wie er bij jou in de buurt komt spelen. Voorpret is de halve zonde. Kopen die kaartjes en geniet alvast in afwachting van de grote dag!

23: Geniet Bijvoorbeeld Van Deze Artiest:

Alsof je er zelf bij bent! Hoe kun je hier nou NIET vrolijk van worden?

24: Luister Naar Charlie:

“Nothing Is Permanent In This World. Not Even Our Troubles.”

• Charlie Chaplin •

 

25: Bezoek Het Theater (Het Kan Weer!)

Behalve een concert bezoeken, mag je ook weer naar het theater! Musicals, toneelstukken, cabaret: het doek gaat weer op voor veel dingen die voorheen tijdelijk niet konden. Maar nu weer wel! Wat speelt er bij jou in de buurt? Ga eens (letterlijk) kijken. Heb je geen idee wat je leuk vindt? Probeer dan eens wat uit. Zoek recensies, vraag naar ervaringen. En ga genieten.

70 Manieren Om Jezelf Direct op Te Vrolijken
• Manier 21 t/m 30 •

26: Spreek Af Met Vrienden

Afleiding is een prima medicijn tegen veel mentaal leed. Afspreken met vrienden is vaak een snelle manier om jezelf af te leiden en daarmee dus op te vrolijken (mits je leuke vrienden hebt natuurlijk ;)). Je hoeft niet eens te praten over je zorgen of dat je je niet opgewekt voelt, gewoon eventjes samen een leuke tijd hebben is prima. Als je alleen blijft zitten ga je namelijk malen en worden je problemen en bijbehorende negatieve emoties alleen maar groter en sterker. Als er anderen bij zijn, kunnen die de stemmen in jouw hoofd overstemmen. Of een andere toon geven. Waardoor jij je sneller weer vrolijker voelt.

27: Probeer Een Nieuwe Sport Uit

Sporten is goed voor je! Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal want door te sporten maak je endorfinen aan, een stofje in je hersenen dat je een opgewekt, gelukzalig gevoel geeft. De snelste manier om endorfinen aan te maken, is door te gaan hardlopen. Vind je dat niks, dan zijn er nog ontelbaar veel andere sporten die je zou kunnen proberen. Ooit gehoord van XCORE, bijvoorbeeld? Of Zumba? Paaldansen? Paardrijden? Wielrennen? Kies iets wat jou leuk lijkt en doe eens ergens een gratis proefles. Werk je in het zweet en laat die endorfinen maar komen!

28: Ga Pumpen:

Ik ♥ BodyPump! Het is goed als sport, maar ook als basis voor veel andere sporten, omdat je in 1 uur tijd je hele lichaam traint. Op leuke muziek! Zo werk je jezelf “in shape” terwijl je geniet, sterker wordt én vrolijker. Want na de les ontploft er een soort endorfine-bom in je lijf!

29: Ga Een Dagje Weg

Als het slechtste wat je kunt doen als je down bent alleen thuiszitten is, dan is een van de beste dingen die je kunt doen erop uit trekken! Nederland heeft veel mooie plekken te bieden, er is voor ieder wat wils. Maak een dagtripje naar een stad waar je nog nooit bent geweest, ga kaas proeven op de kaasmarkt, maak een rondvaart door een van onze prachtige dorpen, huur een fiets of maak een wandeling. Veel opties zijn gratis of goedkoop. Zit je in de put? Blijf er niet in zitten, maar klim eruit en trek erop uit!

30: Leen De Kinderen Van Je Broer/Zus

Misschien heb je zelf kinderen en hoef je er geen te “lenen”, maar als je net als ik geniet van het tante-zijn dan is dit een win-win optie om jezelf direct op te vrolijken. Jij blij, de kindjes blij. Ga eens een ijsje eten met je nichtje of een potje voetballen met je neefje (of andersom – of allebei!). Kinderen, zeker als ze nog wat jonger zijn, hebben de magische kracht om in alles het positieve te zien en overal een spelletje van te maken. Hou je niet in, ga lekker mee in hun fantasie en in no time branden je kaken van die grote glimlach op je gezicht. 100% genieten!

Met deze 70 Manieren Om Jezelf Direct Op te Vrolijken • Manier 21 t/m 30 zijn we tot de 30 geklommen. Maar je hebt nog 40 manieren om jezelf direct mee op te vrolijken van me te goed.

In de put zitten is nooit leuk, maar soms gebeurt het gewoon. En dat hoort bij het leven.

Jij hebt altijd zelf de keuze hoe je daarmee omgaat: blijf je in die put hangen of klim je er uit?

Nee, je hebt er niet om gevraagd om je zo te voelen. Maar jij hebt de kracht in je om je anders te gaan voelen. En die keuze om dat te doen kun je op elk moment van de dag maken.

Heb je dus een “opvrolijkertje” nodig, dan kun je met de bovenstaande 10 tips direct aan de slag!

En volgende week krijg je er gewoon nog 10 meer van me 😉

Liefs Samantha 2021

Lees Alle Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken

Lees ook eens:
The “Bigger Person” Ben Je Voor Jezelf
Author Bio Box Samantha SpijkersOf volg me via:
PinterestWordPress