70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Header Groot

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 51 t/m 60

Ontdek hoe geweldig je écht bent

70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 51 t/m 60
70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 51 t/m 60

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 51 t/m 60 •

Met nog twee weken te gaan naderen we het eindpunt van deze rubriek, maar natuurlijk niet voordat je van mij de 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 51 t/m 60 hebt ontvangen. Die vind je hieronder, met uiteraard de nodige muziek, filmpjes en citaten.


70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 51 t/m 60 •

Je kunt niet tot 70 tellen als je alles tussen 50 en 60 weglaat.

Daarom zijn onderstaande manieren net zo belangrijk als alles wat ervoor kwam en er volgende week op volgt.

Meteen aan de slag ermee dus, mocht je wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken, met deze 70 Manieren Om Jezelf Direct Mee Op Te Vrolijken • Manier 51 t/m 60:

 

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 51 t/m 60 •

51: Vraag Iemand Om 5 Positieve Dingen Van Jou Te Noemen

Let op: het moet natuurlijk wel iemand zijn die jou wat langer kent dan vandaag. Een familielied of goede vriend(in) bijvoorbeeld. En vraag specifiek naar 5 positieve dingen over jezelf. Je zult versteld staan wat anderen als positief zien aan jou waar jijzelf nooit aan gedacht zou hebben! En vaak krijg je er ook nog méér dan 5 😉 Reden te meer om jezelf direct een stuk vrolijker te voelen!

52: Leen Een Hond

Leen een hond van iemand die je kent of neem je eigen hond mee op een leuke wandeltocht. Zoek bijvoorbeeld vooraf een route wat verder uit de buurt, laad je (geleende) dier in de auto en onderzoek samen het onbekende wandelterrein. Een hond wordt namelijk niet voor niets a man’s best friend genoemd: ze zijn vaak zacht, loyaal, lief en als je geluk hebt een tikkeltje eigenwijs. In no time ben jij niet meer met je eigen zorgen bezig, maar met genieten van je (leen)hond!

53: Luister Naar Nostalgie:

Soms zijn oude liedjes leuker dan nieuwe, hoe “fout” ze ook zijn. Onderschat nooit de kracht van nostalgie 😉

54: William Weet Het Wel:

“After every storm the sun will smile; for every problem there is a solution, and the soul’s indefeasible duty is to be of good cheer”

• William R. Alger •

55: Bak Iets Lekkers

Dit is nou nét zo’n ding wat ik bedoel met: doe iets waarmee je direct resultaat ziet. Je mixt, vult, bakt, koelt af én… mag er vervolgens je tanden inzetten. Ben je niet zo’n bakker? Dan zijn er genoeg andere dingen die je in de keuken kunt maken waarvoor je de oven niet eens aan hoeft te zetten. Hier vind je bijvoorbeeld een blog met 10 gratis taartrecepten. Ongetwijfeld dat er iets naar jouw gading (en keukentalent) bij zit!

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 51 t/m 60 •

56: Maak Een Praatje Met Een Vreemde

Sinds een tijdje praat ik vaker tegen onbekenden aan. Ja, ik weet het, ik vind het ook een beetje gek. Maar het is ook heel erg leuk! Je hoeft geen diepzinnige gesprekken te voeren, maar soms is een luchtig praatje maken over het weer met iemand die ook bij de bushalte staat te wachten, heel enerverend. Of maak een grapje tegen een caissière, zeg hallo tegen de postbode of zwaai gewoon eens heel uitbundig op een treinstation naar iemand die je helemaal niet kent! Stuk voor stuk simpele dingen, maar allemaal zullen ze je met een vrolijk gevoel vullen.

57: Ga Hardlopen

Van alle sporten is hardlopen dé snelste manier om endorfinen aan te maken. En je hoeft er helemaal niet goed in te zijn,  zolang je het maar probeert. Er bestaan veel (gratis) apps die je hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld de Start 2 Run app van Evy Gruyaert, speciaal voor beginners (wil je liever de oudere, gratis mp3 bestanden? Die vind je hier). Waarom werkt hardlopen zo goed? Omdat je a) buiten bent, b) in beweging bent en c) je je na afloop voldaan en goed voelt. 3x opgevrolijkt zijn voor de prijs van 1 dus!

58:  Ga Los Op Deze:

Lekker liedje + debiel dansje = grote glimlach!

59: Ga Naar De Kinderboerderij

Zie jij jezelf niet tussen de geiten of schapen staan? Dieren knuffelen of aaien verhoogt echter je vrolijkheidsgevoel meteen, dus het is zeker tóch een overweging waard! Wil je niet zonder kinderen naar de boerderij? Kijk dan eens of je neefjes/nichtjes meewillen (denk ook aan #30) of maak iemand anders met kinderen enthousiast (alle kinderen houden van de kinderboerderij!). Met kinderen erbij hoef je zelf namelijk nóg minder te doen: de interactie tussen de kleintjes en de dieren is vaak al meer dan genoeg om een big smile op je gezicht te toveren. Instant happiness!

60: Ga Fietsen

Ja, ik heb onlangs een nieuwe fiets gekocht. En nee, ik wil niet meteen een fietsclubje oprichten 😉 Maar fietsen is een heerlijke manier om te ontspannen, mits je die ellendige telefoon in je zak houdt en je oordopjes thuis laat. Pak eens de fiets en trek erop uit. Rijd door de polders als dat kan of fiets een route naar bijvoorbeeld een café of terras waar je al een tijd niet meer bent geweest (kun je deze mooi combineren met #39). Geniet onderweg van je uitzichten, de wind in je gezicht, de geuren van de wereld om je heen. En voor je het weet ben je opgevrolijkt.

Eigenlijk hebben alle manieren één ding gemeen. Heb jij dat al door?

Zo niet, dan kom je er volgende week achter, als ik het je vertel 😉

Voor nu hoop ik dat je er ook deze week met deze tips weer vrolijk tegenaan kunt!

Want waarom bij de pakken neer blijven zitten als je er ook voor kunt kiezen om van die pakken iets te bouwen? Of ze aan de kant te schuiven? Of…

Punt is: je hebt altijd een keuze: blijf je down voelen of ga jezelf opvrolijken.

Ik hoop dat je voor het laatste kiest. En dat deze (tot nu toe) 60 manieren je daarbij helpen

Liefs Samantha 2021

Welke manier ga jij uitproberen?

Lees Alle Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken

Of doe de
Gratis Onzekerheidscheck
Author Bio Box Samantha SpijkersVolg me via:
PinterestWordPress