70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Header Groot

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 61 t/m 70!

Ontdek hoe geweldig je écht bent

70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 61 t/m 70
70 Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken • Manier 61 t/m 70

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 61 t/m 70 •

Het is zover! Vandaag maken we de lijst compleet: 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 61 t/m 70! Na vandaag heb je dus 70 manieren om jezelf beter te voelen wanneer het even niet zo lekker gaat met je, omdat je je down voelt of verdrietig. Of je gewoon nóg wat vrolijker wilt voelen dan je al bent 😉


70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 61 t/m 70 •

Wat al deze manieren gemeen hebben? Dat lees je onderaan.

Want je bent nu al zo ver gekomen, dat je deze laatste 10 manieren ook niet wilt missen, natuurlijk.

Dus, voor de laatste keer: met muziek, film en citaat, bied ik je de 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken • Manier 61 t/m 70:

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 61 t/m 70 •

61: Trakteer Jezelf Op Een IJsje

Hoezo “niet het juiste seizoen”?? Als jij zin hebt in een ijsje, dan is élk seizoen geschikt! Magnum heeft bijvoorbeeld alleen al 1.000 smaken of zo, maar er zijn natuurlijk ook andere ijsjes te scoren. Splitjes doen het vaak goed (water- én roomijs!) en laatst kreeg ik de tip over Liuk ijsjes, met in plaats van een stokje een stuk drop. Zelf ben ik van de softijsjes die ik dan bij een snackbar haal of ik “speel vals” en trakteer mezelf op een milkshake. Zie je: je kunt er alle kanten mee op. Het verkoelt, zet je zinnen even op iets anders. En een traktatie maakt je altijd vrolijker.

62: Zing Een Liedje (Het Mag Vals!)

Ik zing graag, maar merk dat ik dat alleen doe als ik a) alleen ben en b) me vrolijk voel. Toen bedacht ik me: zou B ook gebeuren als ik zing wanneer ik NIET vrolijk ben? (een beetje het idee van de hond van Pavlov). Het antwoord is ja. Door te zingen word je vrolijk. Ook al gaat het kneitervals (en stiekem is dat juist nóg leuker, toch!?), haal eens lekker uit en zing je favoriete nummers op vol volume mee. Alsof je een wereldster bent, dan voel je je ook meteen werelds.

63:  Kweel Bijvoorbeeld Mee Met Deze (Na Na Na Na Na Na):

Heeeeerlijk dat refrein! Bang dat je buren het horen? Pak je de stofzuiger erbij, dat verbloemt het eventuele kattengejank 😉

64: Mijn 3-Lettergenoot Snapt Het:

“Sometimes you just have to create your own sunshine”

• Sam Sundquist •

65: Kook Je Favoriete Gerecht

Ja, ik word vrolijk van eten. Wie niet? Veel mensen die alleenstaand zijn, bijvoorbeeld, nemen vaak niet de moeite uitgebreid voor zichzelf te koken. En waarom niet? Jij bent zelf die moeite toch zeker óók meer dan waard? Haal dus eens alles uit de kast voor jezelf en kook je eigen, favoriete maal, wat het ook zijn mag (kun je als toetje eventueel zelfs een ijsje nemen ;)). Geniet bewust van elke hap, wees dankbaar dat je dit voor jezelf hebt gedaan en ik garandeer je dat je je meteen vrolijker voelt.

70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken
• Manier 61 t/m 70 •

66: Bezoek Het Strand

Ook dit kun je in elk seizoen doen. Sterker nog: ikzelf geef de voorkeur aan de wat koudere maanden, omdat de stranden dan wat leger zijn. Ga lekker uitwaaien of hangen in de wind. Snuif de unieke zeelucht op en geniet van de uitzichten. Wordt het te koud? Zoek dan een gezellig tentje op en verwarm jezelf weer met een kopje thee of koffie. Woon je net als ik niet bepaald dichtbij de zee? Er zijn natuurlijk ook genoeg plassen, vennen en meren in Nederland te vinden die dienst kunnen doen als strand. Maak er eens een wandeling langs of huur een bootje of waterfiets. Ben je meteen lekker fysiek bezig (en dat is altijd goed).

67: Doe Een Dansje

Ben je niet van het zingen, maar vind je muziek wel leuk? Dan is dit ook een optie, natuurlijk. Je kunt gewoon je favoriete muziek opzetten en improviseren tot je energie op is of je kunt een online dansje zoeken dat je jezelf aan kunt leren. Allebei is natuurlijk helemaal prima, zolang jij je er lekker bij voelt. De regel is vaak: hoe gekker, hoe beter! Laat jezelf helemaal gaan en dans alles wat je down maakt van je af. Wees niet bang als het een beetje gekkig voelt: niemand ziet je, dus who cares! Leef je helemaal uit en je voelt je zo weer boven jan.

68: Wees Niet Bezorgd:

Ik Tori Kelly! Wat een stem! Dit dansje is wat makkelijker om te leren, wat rustiger in tempo, maar toch een erg goed nummer om heerlijk bij te ontspannen.

69: Zoek Plaatjes/Filmpjes Van Je Favoriete Dier

Ik ben dus pandagek. Gek op panda’s. Zeg maar gerust compleet geobsedeerd door die dieren. Als ik me down voel, dan werken pandaplaatjes bijna als een toverstaf op mijn gemoed. Toen ik op mijn 30e ziek thuis lag met de waterpokken (ik ben nog nooit zo ziek geweest!), stuurde een vriendin me allemaal foto’s van de panda’s in Rhenen door. Ik voelde mij direct beter. Misschien ben jij wel dol op leeuwen, vogels, haaien of honden en katten. Er is voor ieder wat wils. Zoek iets wat jouw hart verwarmt en ga los op alles wat je online aan foto’s en video’s ervan kunt vinden. Big smiles allround.

70: Haal Adem En Lach Om Jezelf – This, Too, Shall Pass

Dat je je eens rot voelt is oké, dat hoort erbij. Dat je je daarover zielig voelt, mag ook best, ook dat is oké. Maar na max 30 minuten moet je die zieligheid toch maar inruilen voor gelach. Want wat schiet je ermee op als je de hele dag blijft huilen over iets? Lachen kost je net zoveel en maakt je niet alleen tot een mooier mens, je voelt je ook mooier als je lacht (nooit gehoord van lachtherapie?). Alles in het leven komt en gaat in golven, niets blijft voor eeuwig. Wat het ook is dat jou nu dit nare gevoel geeft: het gaat over. 100% zeker weten. Blijf dus ademhalen, lach om je theatrale inslag en weet dat morgen de potentie heeft om beter te zijn dan vandaag – en jij dus ook. Alles. Komt. Goed.

Dit waren alle 70 manieren om jezelf direct mee op te vrolijken!

Wat ze alle 70 gemeen hebben?

Nee, het is niet “eten” of “bewegen” (hoewel ik toegeef dat die thema’s sterk zijn vertegenwoordigd).

Wat ze allemaal gemeen hebben is: leef in het hier en nu. Wees in het moment, geniet van wat je NU aan het doen bent voor jezelf en waardeer dat wat je voor jezelf doet.

Maak tijd voor jezelf vrij, zoals je tijd zou maken voor een goede vriend of vriendin als die zich slecht zou voelen. Zoek afleiding in wat je nu kunt doen of al aan het doen bent, en verlies je niet in plannen, maren, twijfels of spijt.

Kortom: vergeet niet te genieten van je leven.

Want wie geniet, die is per definitie vrolijk. Op dat moment. In het hier en nu.

En dat is de enige tijd die we werkelijk hebben.

Hopelijk heb jij deze 70 Manieren Om Jezelf Direct Op Te Vrolijken helemaal niet (meer) nodig. Maar mocht je onverhoopt een zetje nodig hebben om uit een slecht humeur te klimmen, weet dan dat er 70 manieren zijn om je daarbij te helpen.

Maak er een vrolijke week van!

Liefs Samantha 2021

Welke manier werkte voor jou het best?

Lees Alle Manieren Om Jezelf Op Te Vrolijken

Of doe de
Gratis Onzekerheidscheck
Author Bio Box Samantha SpijkersVolg me via:
PinterestWordPress


2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties