80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 1 t/m 10

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 1 t/m 10
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 1 t/m 10

Een nieuwe lijst op de maandag: 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden. Omdat ik zoveel mensen hoor vertellen wat een slechte mensen zij zijn – en ik daar niet in geloof. Maar iedereen die dat denkt wil ik wél graag op weg helpen om daadwerkelijk een beter mens te worden. Start er vandaag mee met Manier 1 t/m 10.

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 1 t/m 10

Een nieuwe maand, een nieuwe lijst.

Vanaf vandaag lees je hier elke maandag (behalve op Bakdagen 😉) 10 nieuwe manieren om een beter mens te worden.

Want een goed begin, begint bij…?

Juist! Deze lijst 😉

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 1 t/m 10

1: Accepteer Dat Je NU Al Goed Bent

Om BETER te worden, zul je eerst moeten erkennen dat je nu al GOED bent. Het trappetje gaat immers goed, beter, best. Niet: vreselijk, slecht, beter. Het begint met goed. Dat is je uitgangspunt. Je bent al goed genoeg zoals je nu bent en je kunt vanuit hier alleen maar elke dag beter worden. Zodat jij straks op je best bent 🙂

2: Geef Je Emoties Alle Ruimte

Emoties houden ons vaak tegen in ons dagelijks leven. Of lijkt dat maar zo…? Emoties willen maar één ding en dat is gehoord worden. Loop jij met boosheid rond, frustratie, verdriet of iets anders, geef het dan alle ruimte om er gewoon te zijn. Zodra je dat doet, vallen de emoties jou niet meer lastig en dirigeren ze je gedrag minder. Waardoor jij je beter voelt – en meteen ook bent.

3: Wees Duidelijk In Wat Je Wilt

Veel mensen denken dat meewaaien met alle winden gewaardeerd wordt, omdat je dan de ander altijd geeft wat hij/zij wil. Mensen hechten echter meer waarde aan duidelijkheid dan aan deurmatten. Klop jezelf dus eens lekker uit, helemaal stofvrij, en begin met aangeven wat jij wilt, fijn vindt en denkt. Juist daardoor vinden anderen jou fijner in de omgang – en jij krijgt meer voor elkaar dan ervoor. Win -win!

4: Stop Met Liegen

Iedereen liegt weleens,maar maak er geen gewoonte van. Daarmee wil ik vooral zeggen: hou op met smoesjes verzinnen. Smoesjes maken je niet een leuker mens, oprechtheid wel (zie ook #9). Leugens en excuusjes kosten energie en tijd, want je moet iets verzinnen wat niet zo was en óók nog eens onthouden wat je aan wie hebt verteld. Stop dus met smoesjes verzinnen en:

5: Neem Verantwoordelijkheid Voor JOUW Leven

Jouw leven = jouw keuzes, gedrag en ervaringen. Niet die van je moeder, je broer of de buurman. Van jou. Pakt een keuze verkeerd uit? Dat is vervelend, maar je wordt een beter mens als je kunt stellen dat jij op zijn minst een aandeel had in wat er fout liep. Schuif niet alles altijd bij anderen in de schoenen, maar kijk eerst eens waar je zelf mee rondloopt.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 1 t/m 10

6: Wees Behulpzaam

Je bent niet alleen op deze wereld: je zult het samen met miljarden andere mensen moeten doen. En soms hebben mensen wat hulp nodig. Voel je nooit te goed om iemand hulp te bieden. Je mag natuurlijk wel weigeren als deze hulp bieden ten koste gaat van jouw eigen welzijn. Maar ook als niemand jou eens helpt, vergeet niet dat jij er wél mag zijn voor een ander. Dat maakt jou een beter mens dan vele anderen.

7: Waardeer Jezelf

Mijn theelabel vroeg: Wie is de meest belangrijke persoon in jou leven? Ik antwoordde: ik natuurlijk! Zonder jou is er geen jou. Het is dus van het allergrootste belang dat je dit zo snel mogelijk doorkrijgt, want jij moet de rest van je leven met jezelf doorbrengen. En nee, dat maakt je geen egoïst. Dat maakt je juist een beter mens. Als jij jezelf waardeert, straal je namelijk al meteen meer zelfvertrouwen uit. Wie wil dat nou niet?

8: Wees Geïnteresseerd (Luister)

Wat is er vervelender in een gesprek dan iemand die het alleen maar over zichzelf heeft? Ze zeggen niet voor niets: spreken is zilver, zwijgen is goud. Doe je mond eens dicht en zet je oren open. Stel vragen! Wees geïnteresseerd in de ander, al heb je er voor je gevoel helemaal niets mee gemeen. Je steekt er allicht iets van op en het doet geen pijn om interesse te tonen. Bovendien krijg je meestal ook meer interesse terug. Beter, toch? 😉

9: Wees Oprecht

Tsja, als je op moet houden met smoesjes verzinnen én je moet de verantwoordelijkheid voor je eigen leven dragen… hoe doe je dat dan?? Als je zegt wat je écht voelt en oprecht deelt wat er in je leven speelt, kun je nooit verkeerd bezig zijn. Sterker nog: mensen zullen veel meer compassie voor je hebben. En begrip. Maar ook ontzag en respect. Wil jij een beter mens zijn? Wees dan vanaf nu oprecht. Naar en over jezelf.

10: Wees Goed Voor Je Omgeving

Mijn nichtje sprong laatst van een bankje in het park en begon snoeppapiertjes te rapen om in de prullenbak te gooien. Zomaar. Respecteer je omgeving, het milieu en de mensen en dieren om je heen. Door alleen te klagen over hoe iets is, zal het niet beter worden. Dus spring op en ruim op, zoals mijn nichtje deed. Laat zien dat jij echt een beter mens bent, door je omgeving, het milieu en de mensen en dieren daarin te respecteren.

White Noise ;)

Dat waren ze: de eerste 10 manieren om een beter mens te worden.

De vraag is nu: voor wie wil jij een beter mens zijn?

Voor iemand anders? Jezelf?

Of de wereld in het algemeen?

Wat je antwoord ook is, volgende week lees je hier weer 10 nieuwe tips om dit doel te bereiken.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties