Bijtjes en Vlinders (Groot)

AANPASSEN AAN ANDEREN » Wekelijkse Wijsheid Op Dinsdag

Introductie September - Je Mag Opeens Zoveel Meer Als Je Minder Moet (Spijkers Coaching)
Je mag opeens zoveel meer als je minder moet – SPIJKERS COACHING

Jezelf aanpassen aan een ander voelt voor mij als moeten omdat ik het standaard doe; zelden vraag ik iemand zich aan te passen aan mij. Het altijd tegemoet willen komen aan de verwachtingen en wensen van de ander weegt als lood en is tijdsverspilling: je kunt niet iedereen pleasen. Voor alle mede “aanpassers” dit bijzondere nummer als lieve reminder: love yourself.

Splitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten
Spijkers Blogging - Niets Te Verbergen


 

» AANPASSEN IS OPPASSEN

“If you don’t love yourself, you can love no one else” vind ik het mooiste stukje uit dit lied. Want het is vreselijk cliché, maar ook vreselijk waar.

Hoeveel respect heb jij voor jezelf als je je constant aanpast aan wat een ander van je verlangt? En hoeveel respect hebben die mensen voor je als zij alleen maar met hun vingers hoeven te knippen om jou in de houding te krijgen?

Ik weet het wel, hoor, hoe het werkt. Maar weten en voelen en DOEN zijn allemaal andere dingen en werken soms niet zo lekker samen. Het zou fijn zijn als die dingen als vanzelf meer op één lijn zouden liggen…

Aanpassen is voor mij net als een comfortabele trui aantrekken, zo eentje waar je helemaal in weg kunt kruipen. Zo’n hele oude, afgetrapte trui waarvan niemand snapt dat je hem nog hebt, maar die je door de koudste, kilste dagen helpt. Je doet hem dus ook niet weg, want hij zit zo lekker.

 

Me aanpassen is mijn tweede natuur, een overlevingsmechanisme uit de tijd dat ik gepest werd. Want als iedereen mij leuk vond (wat ze niet deden) dan hield het pesten op (wat niet gebeurde). Geef mensen geen reden tot klagen en ze klagen niet, dacht ik (ik had het fout).

Alleen… heb ik deze overlevingsstrategie nu niet meer nodig. Ik wil mezelf niet meer constant aanpassen aan anderen, want dat vreet ongelofelijk veel energie en levert me niets op. De comfortabele trui die ik achter in mijn kast bewaarde voor moeilijke dagen mag weg.

In de plaats daarvan mag een nieuwe trui komen. Eentje die knus is, me net zo lekker doet voelen, maar waarbij het in termen van aanpassen enkel om de maat ervan gaat.

“If you don’t love yourself, you can love no one else.” Zo is het maar net.

Heb een mooie week, allemaal!

Spijkers Blogging Signature Liefs, Samantha
Samantha Spijkers Blogging Signature Met Info En LinkSplitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten

Lees ook: 5 Tips Om Minder Te Moeten

» volg me via pinterest «