Roemeense roos (Groot)

TO TURN LEFT OR NOT TO TURN LEFT » Het Juiste Pad Om Te Volgen

Spijkers Blogging Niets Te Verbergen (header)
Spijkers Blogging Splitter

» HET JUISTE PAD OM TE VOLGEN – INTRODUCTIE

Ons verleden heeft ons gevormd tot wie zijn. Uit de fouten die we gemaakt hebben, hebben we lering getrokken en al doende hebben we kennis opgedaan. We hebben tegenslagen te verwerken gehad en ook dat heeft ons helpen vormen tot wie we nu, vandaag, zijn.

Juist door al die ervaringen zou je denken dat je precies weet wat je wel en niet wilt in het leven, toch?

De kortste, mooiste, meest interessante weg naar jouw ideale toekomst zou recht voor je neus moeten liggen en dan nog het liefst volledig geasfalteerd of betegeld (met goud, uiteraard) zodat jouw reis niet alleen aangenaam en zorgeloos is, maar ook overduidelijk.

Zodat je je nooit hoeft af te vragen: wat nou als ik dat ene zijweggetje had gepakt? Want in een ideale situatie is dat zijweggetje er simpelweg niet.

Beetje jammer dat het leven oneindig veel mogelijkheden biedt, maar dat een duidelijke, voor de hand liggende weg naar de toekomst daar dan net weer niet bij hoort. Het leven komt nu eenmaal niet met een gepersonaliseerde gebruiksaanwijzing en soms moet je dus simpelweg wat meer moeite doen om je doelen te bereiken.

En dat zonder navigatie!

 

It Is Not In The Stars To Hold Our Destiny, But In Ourselves (WILLIAM SHAKESPEARE)
It is not in the stars to hold our destiny, but in ourselves – WILLIAM SHAKESPEARE

» HET JUISTE PAD OM TE VOLGEN – MAKKELIJK VERSUS ONBEKEND

Waar wij als mensen doorgaans falen met nieuwe dingen proberen is wanneer het ongemakkelijk wordt. En dat is nou nét wat nieuwe dingen proberen negen van de tien keer is: ongemakkelijk. Sommigen vinden het spannend, anderen juist doodeng. Maar anders dan wat je gewend bent is het altijd.

Als je altijd alles rechtshandig hebt gedaan en je moet opeens met links gaan schrijven, bijvoorbeeld, dan is dat vrijwel onmogelijk.

Vrijwel onmogelijk. Want als je heel veel oefent, wordt ook met links schrijven steeds gemakkelijker.

Ik geloof dat geen droom of doel te gek is en dat je kunt worden wie je wilt zijn. Zeker in een land als Nederland, waar meer mogelijkheden zijn dan op vele andere plekken op de wereld om je eigen ik te ontwikkelen.

Waarom zou je jezelf dus tegenhouden?

Kies het pad dat je wilt volgen en niet het pad dat er het makkelijkste uitziet, alleen omdat het er het makkelijkst uitziet.

Laat je ook niet verleiden jouw dromen te laten voor wat ze zijn omdat je niet alleen wilt lopen op je pad en dus maar de grote menigte volgt. Dat voelt misschien wel veilig, maar kan ten koste gaan van wat jij echt wilt bereiken in jouw leven.

 


 

» HET JUISTE PAD OM TE VOLGEN -VERDWALEN IS EEN MUST

Als je altijd doet wat andere mensen van je verwachten, zul je ze nooit versteld doen staan. Dan ben je wel één van hen, maar ben je dan ook wie jij wilt zijn? Doe je dan ook de dingen die jou gelukkig maken?

Misschien wandel je dan niet alleen, maar als jouw pad naar een gelukkige toekomst eigenlijk heel ergens anders loopt, wie bedrieg je dan het meest als je achter de massa aan blijft sjokken?

Aan het begin schreef ik dat het leven eindeloze mogelijkheden biedt maar helaas zonder duidelijke navigatie. Het mooie aan dit is echter dat het leven hierdoor juist spannend wordt. Het is geen kwestie van je einddoel invullen en hup! gaan lopen tot je er bent. Nee, je moet zelf op zoek naar de juiste weg. En dat kan alleen maar door af en toe te verdwalen.

 

“Kies het pad dat je wilt volgen en niet het pad dat er het makkelijkste uitziet, alleen omdat het er het makkelijkst uitziet.”

 

» HET JUISTE PAD OM TE VOLGEN – OMGEVALLEN BOMEN HOREN ERBIJ

Jezelf ontwikkelen en je eigen doelen bereiken is niet iets wat je één twee drie doet. Het vergt tijd, moeite en inzet.

Soms lijkt het ondankbaar of stuit je op veel weerstand (bij jezelf of je omgeving), maar toch is het beter dit pad te volgen dan dat wat een ander voor je heeft uitgestippeld. Geef dus niet zomaar op!

Kom je op jouw levenspad een omgevallen boom tegen die je van jouw doel afhoudt? Tsjah, je kunt er bij gaan zitten treuren, maar dat helpt niets.

Beter probeer je er overheen te klimmen of loop je een eindje terug om langs de boom te kruipen.

En als je het harde werken voor je doelen beu bent, kun je ook even pauze houden. Energie opdoen, reflecteren over je volgende stap en dan weer door.

Obstakels horen bij het leven. Ze overwinnen maakt ons sterker en wijzer. En al kunnen ze soms onoverkomelijk lijken: laat je nooit weerhouden om je eigen pad te volgen!

Ongeacht hoeveel omgevallen bomen je ook tegenkomt.

 

Liefs Samantha 2021

Welk pad volg jij naar jouw toekomst? ↓↓

Lees ook: Voor Jezelf Kiezen Is Niet Het Einde Van De WereldSpijkers Blogging SplitterOVER MIJ:

Samantha Spijkers Blogging Signature Met Info En Link

Of vind me op:

Button Facebook Button PinterestButton LinkedIn

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties