Wekelijkse Opsteker • Header Panda Groot

NIEUW! Wekelijkse Opsteker • Verandering Is Alles

Wekelijkse Opsteker
Verandering Is Alles

Soms ben je het gewoon even kwijt, dat gevoel dat je ein-de-lijk jezelf leuk vindt. Dan zie je het allemaal even niet zitten. Dat is normaal, dat hebben we allemaal. En speciaal om ook op die dagen met nieuwe energie door te kunnen, vanaf nu deze Wekelijkse Opstekers. Want jij bént geweldig! Ook als je je even niet zo voelt.


Wekelijkse Opsteker • Header Panda Groot

Wekelijkse Opsteker
Verandering Is Alles

De mensen die mij langer kennen dan vandaag weten dat ik vrolijk word van dieren.

Want de mensen die mij langer kennen dan 5 minuten weten dat ik héél vrolijk word van panda’s. En dat zijn nu eenmaal dieren (de mooiste dieren op de hele wereld als je het mij vraagt, maar goed. Dat licht ik graag toe als ik je langer ken dan 5 minuten).

De reden dat ik hierover begin, is om mijn nieuwe rubriek te introduceren: de Wekelijkse Opsteker!

Mocht je dus wel eens een opstekertje kunnen gebruiken, dan hoop ik dat het zien van de dierenfoto’s die ik voor deze rubriek heb uitgekozen je elke week helpen wat vrolijker gestemd te raken – bovenop de werkelijke opsteker, natuurlijk.

En zo niet, weet dan dat er ook nog bergen aankomen (heel veel bergen!) en wegfoto’s (bospaden, bergpaden, wandelpaden – alles waarop je kunt lopen en wat weg is van de bewoonde wereld).

Mijn blog wordt namelijk flink veranderd. Vandaar dat mijn opsteker deze week ook helemaal in het teken staat van verandering:

Quote Div Quotations Geel
Niets duurt voort behalve verandering

• Heraclitus •

Alles en iedereen verandert. Continu.

Soms is dat fijn. En soms niet zo.

In periodes waarin ik merk dat ik me niet zo vrolijk voel (en waarin zelfs dierenfoto’s niet het gewenste effect lijken te hebben), is er altijd één gedachte die mij geruststelt:

Alles komt en gaat in golven, want niets blijft zoals het is.

Heraclitus had gelijk: niets duurt voort.

Als je je nu down voelt of met problemen zit, weet dan dat dit niet eeuwig zal duren. Je kunt je nooit voor altijd zo voelen of met hetzelfde probleem worstelen. Het gaat voorbij.

En als je je nu gelukkig voelt en bang wordt dat dat verdwijnt, geniet dan nóg meer van wat je nu hebt! Het heeft geen nut je zorgen te maken over iets wat nog moet gebeuren – of wat misschien wel helemaal nooit gebeurt.

Verandering komt. Altijd.

Die wetenschap kan je rust geven dat het beter wordt. Of je de waardering bieden voor wat je nu hebt.

 

Liefs Samantha 2021

Kun jij wel verandering gebruiken? Of ga je meer genieten van wat je nu hebt? Laat het weten in een reactie!


Wil je nu al meer? Lees dan ook eens:
Hoe Word Je Emotioneel Sterker?

 

Over mij:

Info Samantha Spijkers | Spijkers Coaching

Of vind me op:

Button Pinterest