Mount Robson (groot)

INTRODUCTIE MAANDTHEMA » Treur Niet Om Waar Je Was, Maar Juich Om Waar Je Nu Bent (Oktober)

Introductie Oktober - Treur Niet Om Waar Je Was Maar Juich Om Waar Je Nu Bent (SPIJKERS COACHING)
Spijkers Coaching Citaat

Het thema van oktober is: persoonlijke groei. Groeien gaat namelijk altijd één kant op: vooruit. Blijf jij wel eens te lang hangen in het verleden? Of achtervolgt het verleden jou? Oktober* staat in het teken over hoe je je verleden gebruikt als duwtje in de juiste richting – die van persoonlijke groei.

Splitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten
Spijkers Blogging - Niets Te Verbergen

» TREUR NIET…

Ik hoor het haar nog zeggen: “Hij heeft zoveel meegemaakt, zijn rugzakje is vol.”

Zielige verhalen doen het goed op TV en ik pink ook heus weleens een traantje weg (ik ben niet compleet harteloos). Deze zin zette me echter aan het denken, want… hebben we niet allemaal veel meegemaakt? Zijn niet al onze rugzakjes in zeker zin vol?

Natuurlijk, het ene rugzakje is het andere niet. Maar de ene persoon is ook de andere niet. Mijn rugzakje kan loodzwaar aanvoelen en toch lichter zijn dan die van iemand anders. Het is maar net wat je erin stopt – en houdt.

Als er iets is wat ik heb geleerd in mijn leven, dan is het dat je rugzakje zo zwaar is als jij het zelf maakt.

De kunst is er af en toe wat uit te gooien, zodat hij lichter wordt – en jij ruimte schept voor persoonlijke groei.

» …MAAR JUICH!

Wanneer iedereen een foto maakt van het prachtige uitzicht op vakantie, keer ik me juist om en maak een foto van de weg die we hebben afgelegd om bij dat uitzicht te komen.

Het is voor mij een herinnering dat je niet bij iets moois kunt komen zonder er moeite voor te moeten doen (dat, en het levert altijd unieke foto’s op).

Mijn depressie heeft me jarenlang achtervolgt als iets loodzwaars. Tot ik me realiseerde dat ik er niet alleen doorheen ben gekomen (hulde aan mezelf!) maar ervan heb geleerd. Het maakte mij een sterker mens.

Je bent wie je nu bent door wat je toen meemaakte. Neem uit je verleden wat je verder helpt en laat de rest los.

In plaats van je complete verleden als een molensteen achter je aan te slepen, kun je ervoor kiezen de wijze lessen eruit als een ballonnetje bij je te dragen.

Dan houdt je verleden je niet meer tegen, maar begeleidt het je op je weg naar een betere, sterkere, slimmere jij.

En dát is persoonlijke groei ♥

Spijkers Blogging Signature Liefs, Samantha

Samantha Spijkers Blogging Signature Met Info En Link

Wat vind jij van dit maandthema? Raakt het jou of zegt het je juist niets? Laat het me weten in een reactie! ↓↓Splitter Image Voor Spijkers Blogging Teksten

*Ja, dus het is nog september. So what? 😉 Deze week begint oktober, dat is goed genoeg voor mij!