» DE PERSOON ACHTER SPIJKERS COACHING

 

Klik op een foto om deze te vergroten  

foto’s © Spijkers Coaching


» Persoonlijk

Mijn naam is Samantha Spijkers en ik leer vrouwen die zich onzeker voelen over wie ze zijn en wat ze kunnen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat ze assertiever worden. En dus gelukkiger zijn!

Mistakes Have The Power To Turn You Into Something Better Than You Were Before
Mistakes have the power to turn you into something better than you were before – UNKNOWN

Ikzelf ben 33 jaar, alleenstaand en panda-gek. Ik hou van alle dieren, maar panda’s hebben bij mij altijd een streepje voor gehad. Dat zie je ook terug in mijn foto’s.

Lezen, schrijven, hardlopen en reizen zijn mijn grootste hobby’s. Overal vind je dan ook foto’s van mijn reizen terug! Van IJsland tot China tot Canada en Finland: als ik iets wil, ga ik ervoor. Soms met een omweg, maar ik kom er altijd.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, omdat ik dat vroeger niet kon. Op de middelbare school had ik het zwaar (pesten, puberteit – ik voelde me anders dan anderen) en hier ontwikkelde ik mijn depressie. Pas na tien jaar vond ik de moed en de kracht die depressie te overwinnen. Deze periode heeft al die jaren zwaar op me gedrukt, maar leent zich nu als onuitputtelijke inspiratiebron om anderen te helpen hun zelfbeeld een positieve draai te geven. Learn from others’ mistakes!

Ik heb geleerd dat het niet verkeerd is om “anders” te zijn of iets anders te willen. Het maakt je geen beter of slechter mens dan een ander, het maakt je simpelweg meer jou.  Wie altijd in de voetsporen loopt van een ander, laat zelf geen indruk achter.

Wees dus altijd jezelf, dan ben je op je best!

» Opleidingen

Hoe ik ooit als depressieve jonge vrouw toch in 6 jaar mijn VWO wist te behalen is mij een raadsel. Ik vermoed dat ik stiekem briljant ben, haha!

Na het gymnasium vertrok ik linea recta naar de Universiteit van Tilburg om sociologie te studeren. Ik wist niet precies wat ik wilde worden, maar ik wist al wel dat ik mensen wilde helpen. Sociologie is een studie die zich richt op het begrijpen van sociale groepen of zelfs hele samenlevingen. Dit leek mij een prima start. Want als je iets of iemand wilt kunnen helpen, moet je ze eerst kunnen begrijpen.

De meest wijze les die ik hier leerde was: zie het normale als bijzonder en het bijzondere als normaal. Dat, voor mij, verwoordt perfect wat inleving in anderen inhoudt. Wat voor mij normaal is, kan voor jou bijzonder zijn. En andersom.

Niemand is normaal, want er is geen “normaal.” En niemand is raar, want er is geen “raar”.

Na mijn studie besloot ik eerst te gaan reizen en enkele langgekoesterde dromen van mezelf in vervulling te doen gaan (IJsland! China! Yes, panda’s!). Ik vond dat ik dat wel verdiend had, zo met het overwinnen van mijn depressie (dit jaar alweer 11 jaar geleden) en het afronden van mijn studie sociologie Met Genoegen. Ja, ik bleek dus écht briljant!

Soms heeft het leven echter iets anders in petto en in 2011 werd mijn moeder erg ziek. Zonder erover na te denken heb ik toen de zorg voor haar op me genomen, samen met mijn vader. 1,5 jaar lang was ik mantelzorgster. Het was heel zwaar, maar ik zou het zo weer doen als het nodig was. Want als er iets is wat ik uit die periode meeneem is het de wetenschap dat ik zoveel sterker ben dan ikzelf dacht. In tijden van nood leer je niet alleen je ware vrienden kennen, maar ook je eigen kracht.

In 2017 uiteindelijk startte ik met de Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep en in 2018 rondde ik deze succesvol af. Het cirkeltje was rond: eindelijk voelde ik me op mijn plek. Anderen begrijpen om ze te kunnen helpen, daadwerkelijk anderen helpen en daardoor mezelf beter leren kennen en nu mijn eigen bedrijf als life coach. Begrijp me niet verkeerd, ik leer elke dag nog bij, zowel op privé- als professioneel gebied. Maar mijn basis is af. Nu kan ik me vol op mijn missie richten: jou helpen jouw basis rond te krijgen. 

» Professioneel

Ik werk altijd vanuit mijn meest belangrijke persoonlijke waarden: respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en humor. Ik zal als coach (en als mens) nooit iets doen wat jouw vertrouwen, jouw proces of jouzelf kan schaden.

WAT JIJ VAN MIJ MAG VERWACHTEN:

 

Vrijheid – Bij mij ben je welkom zoals je bent.

Respect & Begrip– Iedereen volgt zijn/haar eigen pad en is daarin uniek. De één is niet beter dan de ander; gelijkwaardigheid is het sleutelwoord.

Een klankbord – Loop je ergens tegenaan? Ik luister.

Eerlijkheid – Ik zeg je wat ik zie/hoor/merk/voel.

Vertrouwen – Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Onze gesprekken blijven tussen ons.

Inzet – Om jou uit je comfort zone te krijgen, maak ik het je niet gemakkelijk. Maar zo help ik je wel verder!

(Aangepaste) Huiswerkopdrachten – Door steeds een stapje dieper af te dalen in jezelf, leer jij jezelf goed kennen.

 

WAT IK VAN JOU VERWACHT:

 

Respect – Ik ben niet meer of minder waard dan jij en andersom. Gelijkwaardigheid is het sleutelwoord.

Vertrouwen & Openheid – Vertrouw erop dat ik het beste met je voorheb en deel dingen met me die jou verder helpen. Ik hoef niet ALLES van je te weten, maar wel iets.

Inzet – Verandering gebeurt niet zomaar, daar is inzet voor nodig. JOUW inzet!

Afspraken nakomen – Als jij onze afspraken niet nakomt, kan ik jou niet helpen.

Eerlijkheid – Het is essentieel dat je naar mij én jezelf toe eerlijk bent.

Verantwoordelijkheid – Er is maar één iemand die effectief jouw problemen op kan lossen en dat ben jijzelf. Niet ik. Jij.

Focus – De focus van je verandertraject ligt altijd bij jou. Hou je focus dus ook daar.

 

Tot slot nog een kort introductiefilmpje:

En dat is wel weer genoeg over mij. Ik wil jou juist leren kennen! Vind me op facebook, pinterest, of volg mijn blog (ik weet dat je vooral dat laatste wilt…) of stuur een berichtje naar info@spijkerscoaching.nl. Let’s connect!

Ik sluit af met mijn favoriete quote van mijn favoriete auteur. Niemand zei het immers mooier dan hij: