» OVER MIJ

 

Foto's van Samantha Spijkers | Spijkers Coaching
Foto’s (c) Samantha Spijkers | Spijkers Coaching

» Samantha Spijkers

Ik ben Samantha Spijkers en hoewel je het vast niet gelooft (dat doet namelijk niemand die me voor het eerst ziet), ben ik op dit moment 34 jaar.

Wat je misschien ook niet gelooft, is dat ik een bloedhekel heb aan foto’s van mezelf. Ja, en dat voor iemand die er meer dan een half dozijn op haar eigen website plaatst… Toch is het zo.

Hoewel een deel van mij echter heel trots is op bovenstaande foto’s, want ze weerspiegelen (soms letterlijk) de reizen die ik gemaakt heb om te komen waar ik nu ben. En waar ik nu ben, vind ik een stuk leuker dan waar ik vroeger was.

Toen had ik namelijk 0 zelfvertrouwen, maar dan ook echt helemaal niks. Ik ben jarenlang depressief geweest en heb al die tijd geloofd dat ik waardeloos was, dat ik “niet goed genoeg” was (voor wie, dat weet ik niet eens!) en dat ik er niet toe deed. Ik was alleen maar bezig andere mensen te pleasen en paste me sneller aan aan wat anderen wilden dan je kunt knipperen met je ogen. Ik cijferde mezelf weg en had het gevoel dat ik mezelf niet mocht zijn.

En toen stortte ik in.

Gek genoeg was dat, achteraf gezien, het beste moment uit mijn leven. Want toen maakte ik de belangrijkste keuze die ik ooit heb gemaakt: ik koos voor mezelf.

Enkele weetjes over mij als mens:

  • Er is 86% kans dat ik hoogsensitief ben
  • Ik hou van alle dieren, maar panda’s zijn mijn ware liefde ♥
  • Als ik onbewandelde sneeuw zie, moet ik er doorheen huppelen, ik heb geen keus!
  • Een goed boek, een kop thee en buiten een gure herfststorm vind ik een magische combinatie
  • Ik ben dol op citaten! Enkele van mijn favorieten zijn: “Always be yourself, everyone else is already taken” (Oscar Wilde) en “Een groot mens is hij, die zijn kinderhart nimmer verliest” (Meng-Tse) – waar ik altijd aan moet denken als ik door sneeuw huppel.

Als je me volgt op Pinterest zie je meteen wat ik bedoel!

Ondertussen is dat ruim twaalf jaar geleden en voel ik me tegenwoordig een heel ander mens. Ik weet waar ik goed in ben en heb mijn mindere kanten geaccepteerd. Ik durf mijn mening te uiten en als mensen over mijn grenzen gaan dan laat ik me horen.

En ik pas me alleen nog aan als ík dat wil.

Ik vind namelijk dat iedereen de vrijheid zou moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn, zonder daarbij opzettelijk anderen te kwetsen. Dat is mijn levensvisie.

Sinds 2018 ben ik professioneel life coach nadat ik de Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep afrondde.

Wat ik het allerliefste wil, is vrouwen laten inzien hoe bijzonder, mooi en sterk ze zijn, zodat ze ophouden met zichzelf klein te houden of zich minder te voelen dan een ander!

Mensen zijn namelijk op hun mooist als ze compleet zichzelf zijn en doen waar zíj in geloven, zonder zich ook maar één seconde zorgen te maken over wat een ander daarvan denkt.

Die vrijheid, die maar weinig mensen kennen, gun ik iedereen. En daarom coach ik vrouwen die vrezen dat ze niet goed genoeg zijn, maar die helemaal klaar zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen, naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij, zonder schaamte of angst, hun eigen keuzes durven maken en eindelijk hun eigen leven gaan leiden.

Jij hebt jouw plekje gekregen op deze wereld en je bent een dief van je eigen leven als je er niet uithaalt wat erin zit.

Enkele weetjes over mij als life coach:

  • Ik handel altijd vanuit mijn kernwaarden: respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en integriteit
  • Mijn klanten roemen mijn analytisch vermogen: ik ben een kei in dingen oppikken die je jezelf niet hoort zeggen, waardoor jij jezelf op een heel andere (positieve) manier gaat zien
  • Mijn collega’s noemen mijn humor als ik vraag wat mijn coaching uniek maakt. Volgens hen voel ik feilloos aan wanneer ik met een lach kan relativeren of iets duidelijk kan maken. Bovendien maakt het de sessies leuk én wordt aan jezelf werken zo een plezier!

Lees ook de ervaringen van coachees die je voorgingen.

Wil je me een keertje persoonlijk ontmoeten of online spreken? Dat kan!
 
 

 

Ik probeer altijd binnen 24 uur een reactie terug te sturen. Wanneer dit niet lukt, om wat voor reden dan ook, weet dan dat ik zo snel mogelijk reageer.

Vraag een gratis intakegesprek aan om me te ontmoeten (dat kan ook digitaal). Ik vertel je met plezier hoe ik mijn onzekerheden heb overwonnen, maar nog veel liever help ik jou om hetzelfde te doen. Zodat ook jij, zonder schaamte of angst, eindelijk jouw eigen leven kunt gaan leiden.

 
Liefs Samantha 2021