100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent Header

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 41 t/m 50

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 41 t/m 50
100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent • Reden 41 t/m 50

100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent
• 41 t/m 50 •

Vanaf vandaag op maandag: 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, Reden 41 t/m 50! Het is officieel: na vandaag zijn we al halverwege met deze lijst. Hopelijk geloof jij ondertussen al meer in hoe geweldig jij bent. En als je dat nog niet doet, lees dan snel de onderstaande tien nieuwe redenen waarom dat écht zo is!


Halverwege al. Kun je het geloven?!

En er komen dus nog 50 redenen bij, want we zijn er nog niet.

Wil jij geen enkele reden missen? Meld je aan voor mijn blog, dan ontvang je elke week vanzelf één update van alle nieuwe berichten en mis je dus nooit meer een reden waarom ook jij geweldig bent.

Maar voor vandaag bied ik je, met veel liefde en plezier, in de lijst met 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent, reden 41 t/m 50:

 

100 Redenen Dat Jij Geweldig Bent
• Reden 41 t/m 50 •

41: Je Bent Fijn Gezelschap

Niet alleen ben jij sfeermaker, een goede luisteraar en attent, je bent gewoon fijn in de omgang. Ken je het citaat van Oscar Wilde: “Some people bring happiness wherever they go, others whenever they go”? Jij bent er één uit die 1e categorie: als mensen jou zien, rennen ze nooit weg, maar vinden ze het juist fijn even een praatje met je te maken. Want jij bent geweldig – en fijn gezelschap!

42: Je Kunt Goed Alleen Zijn

Weet je, als je zelf fijn gezelschap bent, dan kun je nooit eenzaam zijn. Heb je daar wel eens over nagedacht? Met al die aandacht die je een ander biedt, creëer je een warme omgeving voor hen om zichzelf te zijn bij jou. Maar juist omdat je sowieso fijn gezelschap bent, ben je ook niet eenzaam als je alleen bent. Want je bent altijd bij iemand die je aandacht geeft als je het nodig hebt of juist rust.

43: Je Bent Nieuwsgierig

We leren het onze kinderen vaak af, maar eigenlijk is die natuurlijke, speelse nieuwsgierigheid een prachtig iets om te hebben. En jij hebt het! Altijd op zoek naar het verhaal achter je medemens, het willen begrijpen van nieuwe dingen; het maakt jou bijzonder. In plaats van angst voor het onbekende te hebben, zoals veel mensen, heb jij er juist interesse in en dat maakt jou extra geweldig.

44: Je Bent Ambitieus (Ook Al Weet Je Het Zelf Nog Niet)

Ambitie heeft vaak als bijsmaak het idee dat je ergens keihard voor gaat, desnoods over lijken. Maar dat hoeft helemaal niet! Je kunt ook prima vriendelijk én ambitieus zijn, als je ervoor kiest achter je dromen aan te gaan – en daarbij niet per se acuut je ellenbogen in de strijd te gooien. Jij weet dat je er ook komt met een omweg als het moet. Of een rustpauze. Maar… Je komt er. Hoe dan ook. En dát is werkelijk ambitieus zijn.

45: Je Bent (Heel Goed) Wijs

Soms is het meest wijze wat je kunt doen net doen alsof je dom bent. Om de lieve vrede te bewaren, bijvoorbeeld, of om een ander in zijn/haar waarde te laten. Wijsheid is wanneer denken, voelen en doen op één lijn liggen met elkaar. Er zijn zoveel mensen op deze wereld die níet goed wijs zijn, maar jij hoort daar gelukkig niet bij. Want jij bent juist héél goed wijs en dat maakt jou geweldig!

46: Je Bent Authentiek

Als jij iets doet, dan doe je het goed. En zelf. Misschien dat je een ander als voorbeeld neemt, maar je zult nooit zomaar iemand klakkeloos (en schaamteloos) kopiëren. Jij doet de dingen op jouw manier. Jij creëert dingen vanuit jezelf. Je gebruikt de ideeën van een ander soms om je eigen werk verder te ontwikkelen of kracht bij te zetten, maar je zult nooit jouw naam onder iemand anders’ idee zetten. Ere aan wie ere toekomt.

47: Je Stelt Prioriteiten

Sommige dingen zijn nu eenmaal belangrijker dan andere dingen. Jij weet feilloos prioriteiten te stellen en deelt je dagelijkse doen en laten op in wat er het meest belangrijk is om tijd aan te besteden. Bovendien staat één ding altijd bovenaan: jouw gezondheid. Dat is Prioriteit Nummer 1. Want jij weet: als ik me goed voel, dan kan ik dingen ook goed doen.

48: Je Bent Benaderbaar

Het zou niet de eerste keer zijn als er vandaag spontaan iemand de weg aan jou zou vragen, terwijl er nog tien andere mensen rondlopen. Of jou zou aanspreken in de supermarkt om iets te pakken wat bovenin het schap ligt, bijvoorbeeld. Jij bent benaderbaar: je bént niet alleen vriendelijk, dat straal je ook uit. Daarom stappen mensen eerder op jou af dan op een ander. Gek? Helemaal niet! Ik zou juist zeggen: geweldig, toch!

49: Jij Blijft Kalm Als De Rest Strest

Dat zinnetje van “ik ben onzeker” kun je eigenlijk van tafel vegen, want zodra er écht iets aan de hand is, ben jij allesbehalve onzeker. Wanneer iedereen om jou heen stress heeft, hou jij juist het hoofd koel. Jij weet wat je moet doen in bijvoorbeeld een noodsituatie. Niet omdat je die regelmatig meemaakt, maar omdat jij het overzicht houdt en kalm blijft.

50: Je Luistert Naar Je Gevoel

Ja, je bent een denker. Maar… Als jouw gevoel niet óók goed zit, dan kun jij een nagenoeg perfect rationeel besluit anders nemen. Jij laat je bij de meest belangrijke keuzes in je leven leiden door je gevoel en je pikt het ook direct op als er iets “niet klopt”. Een autoverkoper heeft aan jou een moeilijke klant, want jij prikt zó door loze praatjes heen. Waarom? Omdat jouw geweldige gevoel aangeeft wanneer er iets niet klopt. En jij daar geweldig goed naar luistert.

Ik hoop dat je ook vandaag weer een beetje meer bent gaan geloven in jezelf. In hoe geweldig jij echt bent.

Want dat ben je en ik meen het!

En het is de hoogste tijd dat jij dat zelf ook inziet.

Volgende week krijg je 10 nieuwe redenen van me.

Want ik blijf er net zo lang op hameren totdat jij het éíndelijk ook zelf gelooft: dat jij geweldig bent.

 

Liefs Samantha 2021


Lees alle redenen tot zover:
Reden 1 t/m 10
Reden 11 t/m 20
Reden 21 t/m 30
Reden 31 t/m 40

Of lees ook eens:
Wat We Allemaal Gemeen Hebben

Over mij:

Info Samantha Spijkers | Spijkers Coaching

Of vind me op:

Button Pinterest